gevelbescherming gent

Wat te doen bij opstijgend vocht?

Vochtbeheersing in gebouwen is belangrijk omdat het structurele schade en schimmelgroei kan veroorzaken. Overtollig vocht kan ook houten constructies beschadigen. Naast de schade door vocht kunnen er chemische reacties optreden in bouwmaterialen. Beton kan bijvoorbeeld reageren met vocht en alcoholen en vluchtige organische stoffen produceren. Beton heeft ook een lange droogtijd nodig, dus het kan een bron van vochtproblemen zijn voor gebouwen.

Stijgende vocht is een probleem dat vooral gebruikelijk is tijdens de wintermaanden. Omdat het koudere weer verdamping remt, kan vocht gemakkelijk naar boven reizen door muren. Indien niet verholpen, kan dit leiden tot afbrokkelend pleisterwerk en verval van bouwmaterialen. Om dit probleem op te lossen, kan een structureel waterdichtingssysteem genaamd Sika 1 Render Mortar op de muren worden geĆÆnstalleerd.

Er moet een selectie van bouwmaterialen worden gekozen om schimmelgroei te minimaliseren. Vochtbeheersing in gebouwen omvat het selecteren van het juiste materiaal. Dit is vooral belangrijk voor bouwmaterialen die onderhevig zijn aan herhaalde bevochtiging. Bouwmaterialen met een hoog vochtrisico zijn onder meer ruimtes waar water wordt gebruikt en vloerisolatie die ondermaats is. Dit risico kan worden verminderd door een zorgvuldige planning, het selecteren van de juiste apparatuur en het zorgvuldig kiezen van materialen. Er zijn veel opties beschikbaar, afhankelijk van het materiaal dat u selecteert, wat uw voorkeuren zijn en financiƫle beperkingen.

gevelbescherming gent

vochtbestrijding in huis

vochtbestrijding gent

Relevance

gent
vocht
woning
vakman
prijs
prijzen
water
schimmel
gevel
impregneren
verf
muur
optrekkend vocht
meter
opstijgend vocht
luchtvochtigheid
plaatsen
grondwater
ventilatie
kies
oplossingen
folie
condens
kiezen
vlaamse
ventileren
ventilatie
tarieven
isoleren
sociale netwerken
expertise
vochtdoorslag
factuur
gevelreiniging
vochtigheidsgraad
airco
verven
vocht
muur
schimmelvorming
luchtontvochtiger
luchtwegen
spouwmuur
condens
expert
opties